Novi Sad
12.05.2011.
13:31 > 10:31
Iako se Novosađani konstantno i u velikom broju žale na rad zdravstvenih ustanova, godinama izostaje poboljšanje kvaliteta usluga koje one pružaju.
  • igor

    13.05.2011 08:20
    Ma dr Petrovicu svi te znamo odlicno. Najslabija si karika u nizu slabih u urgentnom! ali svi se kolektivno zapitajte da li vam je savest cista. olaksacu vam, nije. i to 100%!
  • organizacija

    13.05.2011 05:19
    pitanje sta smeju da urade u DZ...
    pre par godina je dete imalo napad laringitisa i gusilo se...dosli smo u dom zdravlja uredno u nocno dezurstvo, inhalirali su je ali samo fizioloskim rastvorom, jel kako nam je receno nisu smeli nicim drugim, pa su nas poslali u deciju bolnicu, tamo su nas primili na plucno, bili smo u bolnici 12 sati i tamo je inhalirana cime je vec trebalo, posle kad smo se javili nasem lekaru, kad smo izasli, procitao je sta su davali detetu, i on je rekao da oni ne smeju da inhaliraju time, nego samo fizioloskim i da ne zna zasto jel bi on isto to dao...dal se to do danas promenilo ja ne znam, nismo imali te probleme kasnije...al organizacija nije u redu, verovatno sto o tome odlucuje onaj koji nema veze sa medicinom....
  • Rina

    13.05.2011 00:42
    Godisnje placam 24840 dinara za zdravstvo a lecim se kod privatnika zbog brzine i sa kojom me primaju i strucnosti za 14000 (sto ukljucuje vadjenje krvi, rentgen, ultrazvuk i sve sto je potrebno.) Onu gore pomenutu svotu bacam niz vodu jer zakonski moram da je platim. Ne zelim da cekam na doktora da me primi, da cekam na uput, da cekam na prijem kod specijaliste sa tim uputom i da mi on, nakon 5 minuta pregleda (od kojih je bar 3 otislo na razgovor sa kolegama i na ukucavanje mojih podataka!) uspostavi dijagnozu. Hej, ajde da organizujete takmicenje u naj brzem uspostavljanju dijagnoze? Palac desne ruke mi je otisao zahvaljujuci ovoj brzoj dijagnostici... i nikom nista! To je bio okidac da prestanem da koristim zdravstvenu knjizicu i idem kod privatnika.
  • A

    13.05.2011 00:03
    Ovo je VEOMA VELIKI PROBLEM = zdravstvo i korupcija u zdravstvu! Mislim da mi ovde mozemo da i dalje da 'caskamo' o tome, al' ne mozemo da pokrenemo kriticnu masu ili zakonodavstvo da uradi ista po tom pitanju. Tako da, lepo sto je 021 ovo objavio, lepo sto su neki citali a neki dali svoje komentare, al' i dalje ce ostati sve isto, status quo.
  • A

    12.05.2011 23:48
    Svaka cast na propratnoj slici blazenih, sucutnih, al' nadasve ponosnih na se, ovih ministara u crnom.
  • A

    12.05.2011 23:44
    A da pocnemo da se lecimo u susednim zemljama i prestanemo da placanje doprinose za soc. osiguranje? Kad' saberemo, bice jeftinije! Pa da ostavimo ove prevazne doktorcice nek' jedu to sto su posejali. Mozda se neko onda i pozabavi stanjem u zdravstu. Ako ne, pa nastavicemo da se lecimo u naj blizem inostranstvu.
  • 12.05.2011 17:35
    Kratko je pamcenje. Samo pre par dana, umrla je jedna zena jer nisu hteli da je prime na urgentnom bez uputa!

    Ali "zeme" koji poseku palac ili ih ubode krpelj ulaze preko vezU.
  • S.

    12.05.2011 16:30
    Loše zdravstvo, a vladajuću elitu briga...
    Loše rade domovi zdravlja, klinike, instituti... Pogledajte koliko je 021 pisao i govorio o skandalu sa listama čekanja i dopunskim radom u vezi zračne terapije na Institutu za onkologiju Vojvodine. O tome govore i zaštitnik građana i nevladine organizacije. Da li je ministra ili sekretara za zdravstvo briga? Da li su reagovali LSV koja se toliko "brine" za Vojvodinu ili Pajtić koji se "polomio" da "poboljša" uslove rada vojvođanskih zdravstvenih ustanova? Baš ih briga. Sramotni su! Platiće na izborima!
  • Dr Petrović

    12.05.2011 16:24
    I dalje narod ne shvata:
    Kamen spoticanja u zdravstvu su novci!!!!
    Kako: Monopol ima RZZO, u njega se slivaju svi novci, trošenje te sume određuju političke vlasti, ali na taj način, da se ogromne sume koriste za skupe uređaje i tendere (jer firme koje to rade idu uz vlast i sarađuju "poslovno"), a mrvice koje preostaju služe za "krpljenje" tamo gde "gori".
    Tako naše zdravstvo propada u korupciji, pacijenti sve bolesniji a političari sve bogatiji. Pri tome se lekari i osoblje bore za koru hleba, a vrhuška se dodvorava uz vlast.
    Zlo i naopako!!!
  • Nicolaus Copernicus

    12.05.2011 15:08
    Nije isto
    Nije fer porediti osoblje u Domovima zdravlja i Bolnicama. Jednostavno NIJE ISTO. Dok se po Domovima zdravlja igra "Pasijans", lakiraju nokti, jede vruć burek i pije sveža kafa,u Bolnicama se rinta, a jede se kad se stigne.
    Slučajno sam bio prisutan kada je žena u Domu zdravlja na Limanu dobila epileptični napad, a lekarka i sestre su zvale Hitnu pomoć da đođe iz drugog dela zgrade da joj pomogne.Da nisam bio tu ne bih veraovao!
  • Dejan

    12.05.2011 14:24
    Za gospođu Poslov iz manje bolnice iz unutrašnjost
    Šta god da je upitanju, ženi je rečeno da ide u Urgentni! Neće valjda sad pacijenti protivrečiti lekarima u DZ i reći - Ne, ne, neću u urgentni kad vi kažete. Tamo vaše kolege šalju ljude bez potrebe, pa sad i vi to radite. O.o
  • Poslov

    12.05.2011 14:04
    Krpelji, ubodi, ujedi manje rane, ogrebotine
    Zašto ta draga slušateljka radija 021 nije navela o kojem se zdravstvenom problemu radilo. I da li je bilo uopšte potrebe da se slušateljka uputi u Urgentni centar. Možda joj je mogla biti prušena pomoć i u Domu zdravlja! Pošto radim u jednoj manjoj bolnici u unutrašnjosti, sve više se srećemo sa slučajevima da se u Domu zdravalja uopšte ne preuzma nikakvu odgovornost na sebe koja je veća od propisivanja lekova, a da sve ostalo i veće šalju u bolnice. Pa najlakše je uput napisati, to može i moja baba! A ajde da se malo bavimo medicnom a ne papirologijom. Pa nije valja moguće da u Domu zdravlja ne može da se izvadi krpelj nego se šalje u Urgentni centar. To mi je neki dan rekao kolega koji tamo radi. Zato je i Urgentni centar zatrpan, pošto se sve i svašta tamo šalje a većina stvari se mož rešiti u Domu zdravlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna